Nagajiva glasbena vila Damjana se potepa po DEŽELi GLASBE,kjer jo zvoki  kot žarki svetlobe budijo in ohranjajo budno že več kot dva tisoč let.Včasih se zaziblje v mreži harmonije in raziskuje zapleteno pot melodije skozi labirint notnih črt,not,ki poskakujejo med njimi in posebnih ključev,ki odklepajo vrata glasbene skrivnosti.Ena takih vrat sem danes odklenila za vas.Vabimo vas,da se ji pridružite in skupaj z njo pokukate v svet glasbil.S svojim petjem vam želi  pričarati zgodbe,ki tičijo v glasbeni zakladnici.

Program,ki na zabaven način popelje otroka skozi zgodbe in družine različnih glasbil;Ob prijetnih kulisah in rekvizitih se otroci zabavajo in hkrati naučijo nekaj več iz čarobnega glasbenega sveta.

45 minutni glasbeno animacijski program.

Oglejte si fotografije s predstave!


Predstava je bila prvič uprizorjena v Cankarjevem domu v decembru 2004.

Glasbo za predstavo je napisal Karel Novak - Čarli · scenarij in besedila songov so delo Damjane Kenda - Hussu · za scenografijo skrbi Barbara Markovič · kostume je oblikovala Nadja Bedjanič · koreografija: Neža Čokl · Ilustracije in oblikovanje: Igor Ribič · Predstavo vodi Damjana Golavšek · Producent: Društvo Muzikalček, zanj Karel Novak, koproducent Cankarjev dom Ljubljana, zanj Barbara Rogelj · Igrajo in pojejo otroci glasbene ustvarjalnice Muzikalček s svojo mentorico Damjano Golavšek. Predstava je primerna za otroke od 4-10 leta starosti. · Glasbena vila: Damjana Golavšek · Palček Muzikalček: Tinka Vivoda - Gobec · Pojoče vilice: Špela Štražišar · Pojoče palčice: Ula Babnik, Celine Eckert, Sophie Eckert, Tjaša Križnar, Maruša Pinter, Tinkara Štražišar, Iva Vivoda Gobec in Tinka Vivoda Gobec.

Prisluhnite še naprej s srcem in bodite glasniki vsega lepega, najdenega v glasbi. V sebi imate inštrument - glasilke, ki vam to omogočajo. Naj bo vaša pot mehka kot bombaž in blagoglasna kot tišina. Hvala, ker lahko delim z vami svoje trenutke. Dovolite, da vas na vaši poti spremljajo moje najlepše želje. Rada vas imam.

Damjana